Nuffang ads

Friday, October 12, 2012

Klinik Antenatal PPUM

mummy lama x gi spital ni
last datang of coz 4 years ago...
masa Una...

yg 2nd time ni memang niat nak bersalin kak sini gak
sebab mummy detected kencing manis
nurse kat KK Sekinchan dah inform awal2 either bersalin kat Sg Buloh @ Teluk Intan

so, papa n mummy decided gi PPUM balik le..
sebab yg sulung dh kat sna
walaupun bila masuk 9 blan every week kena check up
penat jugak la..
tapi nak buat cm ne

apa yg mummy nak bgthu
PPUM really cantik le sekaarang
x le macam 4 tahun lepas yg ala2 Kingdom Hospital

klinik antenatal dah selesa

antara bilik doktor
menunggu doktor panggil

pagi lagi x ramai org

stesen jururawat - ambik darah
stesen jururawat 1 - nak bg kertas check kencing


mummy sempat masuk labour ward
sebab on 37weeks masa scan baby breech plak..
berdesup kepala otak mummy
sampai x boleh nak tido2..

mummy kena admitted jugak le..
doktor nak pusing baby..
nasib baik pada hari kejadian baby dah pusing balik
alhadulillah..
tips org kata lamakan SUJUD
insya Allah

so, mummy terus bercuti 2 minggu awal..
doakan selamat semuanya...

ops...pasal PPUM ni yg cerita prosedur sikit
kalu gomen staff u all datang ppum booking dulu
then diaorang akn bagi tarikh n masa check up
1st time nak check up tu memang lama gila sebab
suma darah apa kejadah dia nak ambik
so after that dh okay dah..
bilik doktor ada 10..okay la tuk tampung patient nak datang..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment